Gratis verzending vanaf 50 euroGratis verzending vanaf €50,-
Betaal makkelijk met tikkieBetaal makkelijk en snel via tikkie
100% bio voor een gezonde levenstijl100% bio en 100% gezond

Griekse olijfolie

Alles draait bij GreekOlife om de liefde voor Griekenland. Haar historie, haar natuur. Om 100% biologische olijfolie. Geproduceerd met respect voor mens en natuur. direct vanaf het Griekse land naar jouw eettafel.

Bestel je olijfolie

Grieks, gezond en lekker

Kali orexi!


Dakos

recept

BEREIDINGSTIJD: 25 min
MOEILIJKHEID: ✰✰✰

Dakos, ook wel koukouvayia genoemd, is een typisch Kretenzer voorgerecht. Door het gebruik van geurige tomaten komt het vakantiegevoel je direct tegemoet. Het gerecht wordt in Griekenland gemaakt met een basis van paximadi. Dit is in de oven gedroogd brood. In gebieden waar vers brood niet altijd voorhanden is, was dit lange tijd de manier om het gebakken brood te conserveren.

INGREDIËNTEN

■ een klein bruin brood of pistolet ■ verse tomaten ■ Feta ■ Zout en peper naar smaak ■ 1 tl Gedroogde oregano ■ GreekOlife olijfolie


1.Snij stevige sneden van het brood en leg ze in een oven op een lage temperatuur van 100 graden te drogen. Het brood wordt hierdoor hard, maar niet bruin. 2.Snij de tomaten fijn en laat het vocht eruit lekken. 3.Sprenkel wat water over het gedroogde brood, zodat het brood krokant blijft in de oven. 4.Leg het brood dicht tegen elkaar aan op een schaal en verdeel de stukjes tomaat erover. 5.Maal wat zeezout, oregano en verse peper hierover heen 6.Kruimel vervolgens de feta over de tomaten. 7. Besprenkel ruim met olijfolie. Geniet van je Daxos bij de lunch of als voorgerecht!

Καλή όρεξη!


TERUG