Gratis verzending vanaf 50 euroGratis verzending vanaf €50,-
Betaal makkelijk met tikkieBetaal makkelijk en snel via tikkie
100% bio voor een gezonde levenstijl100% bio en 100% gezond

Griekse olijfolie

Alles draait bij GreekOlife om de liefde voor Griekenland. Haar historie, haar natuur. Om 100% biologische olijfolie. Geproduceerd met respect voor mens en natuur. direct vanaf het Griekse land naar jouw eettafel.

Bestel je olijfolie

Onze avonturen

Onze blogs


Op de Acropolis

De bakermat van onze beschaving


02/04/2023 geschreven door Sander

Afgelopen maart was de jaarlijkse FoodExpo in Athene. Een groot opgezet evenement waar talloze Griekse voedsel- en drank producenten hun producten tentoonstellen. Een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken, te proeven en te leren van producenten vanuit alle hoeken van Griekenland. De beurs wordt georganiseerd op de internationale luchthaven van Athene. Je landt en een half uurtje later loop je op de beursvloer en kun je aan de slag. Heb je alle stands bezocht die je op je lijstje had, brengt de gratis shuttle bus je weer terug naar de luchthaven en vlieg je weer terug.

Maar als je in Griekenland bent, ga je natuurlijk niet weg zonder je even onder te dompelen in het Griekse leven. Even proeven aan het stadsleven van Athene, de geuren van de restaurantjes in de wijken Plakia en Monasteraki. En als kers op de taart een bezoek aan de Acropolis. Vrij vertaald vanuit het Grieks betekent de naam Acropolis “hoogste deel van de stad”. De mythische rots die 156 meter boven de stad uittorent is vooral beroemd door het iconische gebouw het Parthenon.

De Acropolis speelt een rol in veel van de Griekse mythes, maar de meest belangrijke is die van de strijd tussen de zee god Poseidon en zijn nicht, Athena. Deze godin had vele rollen. Ze was de godin van de wijsheid, kunst en oorlog. Poseidon schonk de Atheners een bron met zout water door met zijn drietand tegen de flank van de heuvel te slaan, als symbool van macht over de zee. Athene schonk de Atheners een olijfboom. Deze boom bleek buitengewoon nuttig. Niet alleen gaf de boom schaduw, hout, maar ook prachtige vruchten en het vloeibare goud. Olijfolie. Deze olie is voor de Grieken al duizenden jaren van groot belang in verschillende toepassingen.

De Atheners verkozen de olijfboom boven de zoutwater bron en vernoemde hun stad naar de godin Athena. Vandaag staat er nog altijd een olijfboom op de plek waar volgens de mythe Athena de olijfboom plantte. Ook al is deze boom in 1952 door archeologen gepland, voel je nog altijd mystiek van deze eeuwenoude plek.

GreekOlife selecteert de allerbeste, bijzondere en meest exclusieve Griekse biologische specialiteiten. Direct vanaf de lokale producent, tegen een eerlijke prijs. Ook olijfolie bestellen? Kijk dan in onze shop!

TERUG